Vrijdag de dertiende

Sinds kort ben ik erachter! Ik vind het leuk om zaken te organiseren! En dan heb ik het niet over de berg was die op één of andere manier ‘georganiseerd’ moet worden tot een keurig gevouwen stapeltje in de kledingkast. Nee, ik heb het over het organiseren van uitjes, feestjes, evenementen, dat soort zaken.

Door een collega werd ik begin dit jaar gevraagd of het mij ook leuk leek om bestuurslid te worden van de personeelsvereniging. En dat leek het mij! Aldus geschiedde. Het eerste feestje dat ik organiseerde, was een pubquiz op vrijdag de dertiende (het thema was zo dus direct bekend). Niet te ingewikkeld, we huurden twee heren in die de quiz zelf regelden en we lieten het plaatsvinden in de bedrijfskantine. Vooraf een buffetje en tussendoor wat typische Hollandse kroeghapjes (kaas, worst en bitterballen) maakten het feestje bijna compleet. Bijna, want hoe leuk was het om de échte bruine kroegsfeer in onze saaie kantine te krijgen?

Die opdracht was voor mij direct duidelijk, namelijk: op zoek naar van die foute hoogpolige tafelkleedjes die je vaak in dat soort kroegen ziet. Lang leve Google, want al snel kwam ik op de site van een verhuurbedrijf die dat soort kleedjes kon leveren. Keurig twee weken van te voren een bestelling geplaatst en helemaal in mijn nopjes. Tot ik vier dagen voor de quiz nog geen bericht had gekregen wanneer de bestelling bezorgd zou worden… Toch maar eens bellen. ‘Tja, mevrouw, Drachten?! Dat is wel heel ver weg! Ik zit in Utrecht! Ja, ik had uw mail wel gezien, maar ik dacht dat het een grapje was.’ Eh, nou dus niet, pipo! Dat ging dus niet door. En dan…

Nou, dán komt het moment dat Grietje zich ergens in vastbijt! En weer gaat googlen. En uitkomt bij een bedrijf in Maarssen (goh, ligt dat niet ook in Utrecht?) dat ook kleedjes verhuurt. En nog véél meer, zo zag ik uiteindelijk vrijdagochtend toen ik daar aankwam. Want ja, kleedjes hadden ze wel op voorraad, maar zo kort van tevoren konden ze geen kleedjes meer bezorgen. En dan ben ik dus zo gek dat ik dan zélf wel ga rijden. Zodat het plan om er een bruine kroegsfeer van te maken toch slaagt.

En zo had ik vrijdagochtend om half elf een kratje vol foute tafelkleedjes achterin de auto en kon de quiz , ondanks dat het vrijdag de dertiende was, gewoon doorgaan zoals we bedacht hadden.

Eind goed al goed! Want uiteindelijk won het team waar ik in zat de quiz ook nog! En zo werd vrijdag de dertiende tóch nog een geluksdag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *