Als jullie bij me weggaan… Mag ik dan met jullie mee?

Afgelopen dinsdag zag ik ze voor het eerst. En man, wat heb ik dáár spijt van! Niet dat ik geweest ben, maar dat ik ze nog nooit eerder gezien had! Want nu kan het ook niet meer. Want… ze stoppen ermee! Over wie ik het heb? Acda en De Munnik.

Hun cd’s heb ik al jaren. En vooral de eerste en de live cd’s draai ik ook nog regelmatig. Dus toen de beide heren bij DWDD aankondigden dat ze zouden gaan stoppen en nog 1 keer heel Nederland door zouden gaan reizen met een afscheidstournee, wist ik: hier MOET ik bij zijn! Dus direct kaarten besteld en toen begon het lange wachten. Want het duurde nog wel een half jaar voor het zover was. Maar, mijn geduld werd afgelopen dinsdag beloond met een fantastische show.

Het was eerst nog even stressen, want toen we naar onze plaats wilden gaan, bleek op één van de twee plekken al iemand te zitten: dubbel geboekt! Gelukkig werd dit snel opgelost door de schouwburg en wij mochten plaatsnemen op de twee vrije persplaatsen. Wel iets verder naar achteren dan onze eigen kaarten, maar dat mocht de pret niet drukken.

Hoogtepunten van de avond:

  • Eindelijk ‘Lopen tot de zon komt’ eens écht live mee te maken. Blijft een kippenvelnummer.

  • Thomas Acda die minstens twintig minuten een eind weg zwetst over de metafoor die deze voorstelling is in combinatie met één van zijn bezoeken aan het Van Gogh museum Hi-la-risch! (je moet erbij zijn geweest).
  • Thomas Acda die uitlegt wat voor vooruitziende blik hij had bij het schrijven van ‘Foto’s van Vandaag’ twintig jaar geleden.

  • ‘In de Stad Amsterdam’ live!

Nou ja, eigenlijk was de hele avond 1 groot hoogtepunt! Waarom ben ik nou nooit eerder op het heldere idee gekomen om naar één van hun voorstellingen te gaan?!

Om maar een beetje in de sfeer te blijven dan: gelukkig hebben we de liedjes en de cd’s nog…

Maar… Als jullie bij me weggaan… Mag ik dan met jullie mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *