Grutsk

Nog 16 dagen en dan is het klaar. Over. Voorbij. Afgelopen. En dat zal best wennen zijn, na dik 36 jaar. Na heel veel keren rekjes bij de deur vandaan halen, bestellingen klaarmaken en wegbrengen. Producten prijzen, schappen bijvullen en facturen uitschrijven en helaas ook zelf betalen. Na 36 jaar bijna dagelijks op pad te zijn geweest. Baby’s geboren zien worden, oude mensen zien overlijden. Lief en leed besproken te hebben. Van grote agrarische bedrijven tot alleenstaande oude besjes: iedereen was altijd welkom. Welkom in de rijdende winkel van mijn vader.

Maar over 16 dagen mag mijn vader zelf van zijn pensioen gaan genieten. Of hij daar al aan toe is, zullen we meemaken. Het wordt tijd om hobby’s te krijgen en dingen te gaan ondernemen. Afkicken! Maar, zoals hij zelf zegt, dat moet wel goed komen, dat is met stoppen met roken ook gelukt.

Heit, ik bin grutsk op dy en op watsto foar it doarp en de minsken betsjutten hast, al 36 jier. Mar no wurdt it tiid om leuke dingen foar dysels te dwaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *