Goed fout, deel twee

Vorige week schreef ik over de grote hoeveelheid tenenkrommende spel- en taalfouten in één van de opleidingen die ik voor mijn werk moet doen. Uiteraard heb ik het instituut dat deze teksten opgesteld heeft hier ook van op de hoogte gebracht. Hieronder de reactie van de kwaliteitsmanager van dit bedrijf:

Beste Grietje,

Mijn complimenten voor je blog, het nodigt uit tot verder lezen. Graag reageer ik op je opmerkingen met betrekking tot de spelfouten in de syllabus voor (PE Plus) Wft Basis. Hoewel deze syllabus is nagekeken op taal, zijn er blijkbaar toch een aantal – inderdaad tenenkrommende –  fouten blijven staan. Door de grote hoeveelheid lesmateriaal die is samengesteld voor ons gehele Wft programma, is het zeer lastig om alle lesstof ‘foutvrij’ te krijgen. Het is steeds een spanningsveld om de lesstof inhoudelijk up to date te houden en deze daarbij taaltechnisch in orde te krijgen en te houden. Hierbij spelen onder andere de grote hoeveelheid lesstof en daaruit volgende werkdruk een rol. Het spijt me zeer dat in de syllabus ondanks al onze controles deze fouten zijn blijven staan. Helaas gaan inhoudelijke kennis en gevoel voor taal niet altijd hand in hand. Vooral het deel waaruit je citeert bevat inderdaad de nodige taalkundige inconsistenties, waarvoor ik graag onze welgemeende excuses wil aanbieden.

Wij zijn echter altijd blij om op fouten te worden geattendeerd. We zullen de bewuste syllabus nog eens goed nalopen op taal en deze vervangen bij een volgende update. Ik ga graag met je signalen aan de slag en verneem ze een volgende keer liever direct dan dat ik ze van een blog moet lezen. 🙂

Veel succes met je verdere studie!

In de eerste plaats een compliment voor de snelle reactie op mijn klacht. Ik stuurde mijn mail om 14.08 uur en had om 17.00 uur al antwoord.

Helaas vind ik het argument dat inhoud voor spelling/grammatica gaat kant noch wal raken. Conclusie mag dus bijna zijn dat mensen die verstand van zaken hebben omtrent wetgeving voor financiële dienstverlening, automatisch geen verstand hebben van taal. Dit stuit mij best wel tegen de borst. Wellicht moet ik maar snel een open sollicitatie naar het betreffende instituut sturen?

Saillant detail: ook in het antwoord op mijn mail zit een taalfout… Wie vindt em?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *