Let’s get physical…

Vorig jaar raakte ik door een blessure aan mijn hamstring uit de roulatie als actief rugbyspeelster. Door die blessure kwam aan het licht dat mijn onderste ruggenwervels niet recht op elkaar staan en dat mijn rug daardoor instabiel is. Van de fysiotherapeut kreeg ik dan ook het dringende advies om te stoppen met rugby spelen. Erg jammer, want voor het eerst in tijden had ik een sport gevonden die ik leuk vond om te doen en waarvoor ik wilde gaan. Maar aangezien ik nog iets langer met mijn rug moet (liefst nog een jaartje of 50/60), heb ik de rationele beslissing genomen om te stoppen. 

En toen bleek het erg makkelijk om ‘s avonds op de bank te gaan zitten en weinig tot niets actiefs meer te doen. Ok, ik probeerde wel om een paar keer per week te gaan fietsen of te gaan wandelen, maar dat bleef vaker bij proberen dan bij echt wat doen.

Een paar weken geleden heb ik mezelf echter een schop onder mijn kont gegeven en besloot ik dat ik nodig weer wat actiefs moest gaan doen. Maar wat… Na een tijdje zoeken kwam ik uit bij een beweegprogramma dat wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Een programma waarmee je werkt aan conditie en kracht. Ideaal voor mij om in elk geval weer een beetje een normale basisconditie op te doen. Dus sinds twee weken ben ik weer in beweging! Twee keer per week fiets, loop en roei ik en tussendoor doe ik krachtoefeningen bij Fysio Gorredijk. En ik voel nu dat ik spieren heb op plekken waarvan ik niet wist dat ik daar spieren had. De drempel bleek uiteindelijk niet zo hoog te zijn als ik dacht. Gewoon gaan en het luie zweet eruit werken!

Ook al ben ik nog maar twee weken bezig, ik voel me nu al energieker. Normaal plofte ik ‘s avonds na het werk op de bank om er niet meer af te komen. Nu ga ik naar de sportschool en kom vol energie weer terug!

Nu nog zoeken naar een vervolg op het beweegprogramma. Want dat duurt ‘maar’ twaalf weken. Misschien daarna maar gewoon een abonnement nemen en doorgaan?!

En zo zie ik er uit na een uurtje zweten!

2 gedachten over “Let’s get physical…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *